Voeding & Hormonen

Voeding & Hormonen

pexels-daria-shevtsova-1845662

Mind & Motion

Voeding & Hormonen

Hormonen wat zijn dat? Wat voor klachten kunnen ze geven?
Vaak wordt er vergeten hoeveel extra winst er valt te behalen uit voeding, beweging en ontspanning. Daarom is dit pakket ook gericht op hormonale klachten met verbetering op het gebied van leefstijl. Medische gerichte zaken, denk aan medicatie is verstandig om dit bij de arts te houden.

Veel voorkomende klachten:

  • Gewichtstoename (zonder een echt aanwijsbare reden)
  • Bijnieruitputting (stress)
  • Hoge en lage bloeddruk
  • Overgang
  • Slaapproblemen
  • Vermoeidheidsklachten/ gebrek aan energie
  • Energie-dips
  • Huidklachten
  • Darmklachten
  • Onregelmatige menstruatie

Hormonen zijn de boodschappers van ons lichaam en hebben invloed op hoe we eruitzien, hoe gezond we zijn en hoe we ons voelen. Wij houden ons hierbij vooral bezig aan de algehele leefstijl.

Loop jij al een tijdje met gerichte klachten en wil je hiermee aan de slag? Dan is de hormoon-methode wat voor jou.

Je leert hier alles op het gebied van leefstijl in relatie tot hormonen. Onder leefstijl verstaan wij: voeding, training en stressbeperking. Door veranderingen aan te brengen op deze 3 punten merk je dat veel voorkomende klachten kunnen verminderen of zelfs verdwijnen.

Vind je het lastig om te bepalen of je hormonale klachten hebt? Doe dan de gratis test! Mail naar info@mind-motion.nl om een gratis hormoon-test aan te vragen. Dit is een vragenlijst met hormoon gerelateerde klachten.

Wij hebben bij Mind & Motion een speciaal stresspakket ontwikkeld. Kijk onder het kopje Voeding & Stress voor meer informatie.

Werkwijze

Intake

Nadat we je voedingsdagboek en een uitgebreide vragenlijst hebben gestuurd starten we met een intakegesprek. Tijdens de intake meten we: het gewicht, het vetpercentage, de bloeddruk en de omvang. Tevens bespreken we het voedingsdagboek en de vragenlijst die inmiddels ingevuld is.

Consulten

We gaan aan de hand van de intake aan de slag met: persoonlijk plan maken, je leert hoe hormonen, voeding beweging en stress, invloed uitoefenen op jouw gezondheid, uitgebalanceerd voedingspatroon met weekmenu’s, etiketten leren lezen, tips voor het ontspannen, bewegen met een persoonlijk trainingsschema. Liever trainen met een personal trainer om je doelen te behalen? Bij het afnemen van een voedingspakket ontvang je 10% korting op het pt-abonnement.

Vervolgconsulten

De volgende afspraken zijn bedoeld voor de verdieping van het advies. We bekijken de resultaten na het eerste advies en bespreken de ervaringen. Daarnaast bespreken we eventuele moeilijke momenten of problemen die je hebt ondervonden bij de uitvoering. Eventueel passen we het advies aan, zodat het beter bij jouw leefstijl past. Hierbij komt het meten en wegen ook aan bod. Zo werken we aan het creëren van een leefstijlpatroon dat jouw leven optimaal maakt.

Afspraak afzeggen

Wanneer een afspraak niet kan worden nagekomen, dien je dit minimaal 24 uur tevoren aan te geven. Indien dit wordt nagelaten, kunnen de kosten van het consult in rekening worden gebracht.