Circuit Training

Wat is Circuit Training?

Tijdens circuit training komen alle spieren aan bod. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende losse materialen waarmee het hele lichaam getraind wordt. Je traint kracht, krachtuithoudingsvermogen en conditie! Tijdens deze les komt echt alles aan bod! Tijdens de training wordt er gebruik gemaakt van een timer en probeer je bijvoorbeeld zoveel mogelijk oefeningen te doen in 40 seconden daarna 20 seconden rusten enzovoort. Deze training is geschikt voor jong en oud!

Voordelen Circuit Training

  • Circuittrainen is niet geschikt voor mensen die als doel hebben om hun (maximale) kracht te verhogen. Voor het verhogen van je (maximale) kracht is het beter om meer rust te nemen tussen de sets.
  • Het is niet geschikt voor gevorderden die als doel hebben om veel spiermassa aan te komen. Voor beginners is het een prima middel om spiermassa mee op te bouwen, maar voor sporters die al een langere tijd aan krachttraining doen heeft het lichaam een zwaardere trainingsprikkel nodig om te groeien.
  • Sporters die specifiek hun uithoudingsvermogen willen vergroten, kunnen beter cardio gaan doen door bijvoorbeeld te gaan hardlopen.

Instructeurs