Voeding Sport-specifiek

Voeding Sport-specifiek

pexels-daria-shevtsova-1845662

Mind & Motion

Voeding Sport-specifiek

Sporten is goed voor je lichaam, althans wanneer je het op de juiste manier doet. Op de verkeerde manier trainen kan ervoor zorgen dat je spieren afbreekt. Wil je graag spiermassa opbouwen of loopt je misschien vast in je eigen trainen en wilt je graag sport-specifiek weten hoe je dit kan optimaliseren?

Dan is dit pakket geschikt voor jou.

Er worden bepaalde processen geactiveerd tijdens het sporten/krachttraining. Tijdens de training vindt dus eigenlijk vooral spierafbraak plaats die als impuls kan dienen voor spiergroei tijdens de herstelfase na de training.

In deze herstelfase kunnen de herstelhormonen testosteron en groeihormoon in actie komen om de spierafbraak te herstellen en eventueel voor spiergroei te zorgen. Dit betekent dus dat de balans tussen spierschade door training en herstel goed moet zijn om sterker, gespierder en beter te worden. Uiteraard moeten de rol van voeding en stress bij dit proces niet onderschat worden.

Werkwijze

Intake

Nadat we het voedingsdagboek en een vragenlijst hebben gestuurd, starten we met een intakegesprek. Tijdens de intake meten we: het gewicht, het vetpercentage, de bloeddruk en de omvang. Tevens bespreken we het voedingsdagboek, vragenlijst, beweegdoelen en nemen we een sporttest af.

Daarbij krijg je een voedingsschema op maat ter bevordering van spiermassa opbouw en voedingstips. Aan de hand van de hoeveelheid consulten krijg je 1 of meerdere weekmenu’s.

Het is aan te raden om dit pakket te combineren met Personal training, maar uiteraard niet verplicht. Bij het aanschaffen van een pt-abonnement krijg je 10% korting.

Sporttest: is een test waarbij de conditie en kracht d.m.v. verschillende oefeningen uit te voeren, wordt getest.

Vervolgconsulten 20 minuten

De vervolgafspraken zijn bedoeld om te kijken naar uw voortgang op het gebied van voeding en training. We bekijken de resultaten na het eerste advies en bespreken de ervaringen. Eventueel wordt het advies aangepast, zodat het beter bij jouw leefstijl past. Hierbij komt het meten en wegen ook aan bod en wordt er na circa. 4-8 weken weer een sporttest afgenomen.